ИЗГРАЖДАНЕ НА ДВОЙНА СКАРА С МЕМБРАНА ЗА ПОКРИВ

Един от много важните елементи за изграждане на една сграда е покрива. Дали покрива ще бъде изграден с или без покривна обшивка последователността на работата е една и съща при изграждането на двойна скара с мембрана/материалите използвани в системата също не се различават.

Обикновено върху дървените ребра са заковани дъски, който покриват целият покрив и образуват неговата дъсчена обшивка, следва покриване на покривното дифузионно фолио или така наречената мембрана. Негова задача е да защитава покривната конструкция. След полагането на мембрана идва ред на летвите и контра летвите.

Активната мембрана с влаго-променливи свойства като предотвратя проникване на вода, както и да позволят на водните пари генерирани от всеки дом да напуснат подпокривното пространство. Различните мембрани имат различни параметри на водо и паропропускливост. Мембраните обикновено са трислойни, като двата външни слоя са за механична протекция, а средния слой е важния – водо и паропропусклив.

Един от методите, който препоръчваме със сухия монтаж. Той осигурява добър вентилационния поток.

Използват на елементите за сух монтаж като:

  • вентилационна лента
  • летводържател
  • скоби за капаци и др.

Добрият вентилационен поток осигурява:

  • отвежда водните пари да напуснат покривното пространство
  • изсушава евентуален конденз
  • обдухва скарата и осигурява доброто и състояние
  • охлажда мембраната през лятото и др.

Цената за изграждане на двойна скара с мембрана може да варира.

Нашият екип е винаги готов да Ви посети на място, да направи оглед и да ви предложи най-доброто решение съобразено с вашите изисквания.

Спестете вашето време в лутане и получете качествен нов покрив.

Не се колебайте да ни потърсите – получавате безплатна консултация на посочените телефони в секция контакти.